Egy harmadik és három ötödik helyezéssel zárta a 21 éven aluliak Európa-bajnokságát Szófiában a magyar válogatott. Szombaton Füredi Rebeka egészen az elődöntőig verekedte magát, míg Patakfalvy Csenge ötödik lett.

U21-es Eb 2017 Füredi RebekaFüredi Rebeka (67 kg, balra) a görög Sarri ellen kezdte meg szereplését az U21-es Eb-n Bulgáriában a szombati versenynapon. A 3-0-s magyar győzelem után Rebeka a szerb Jovicsot is búcsúztatta a nyolcaddöntőben, magabiztos, 10-3-as sikerének köszönhetően. A négy közé kerülésért a norvég Eriksennel találkozott, akit 3-1-es diadallal ütött el az éremszerzéstől. Az elődöntőben az olasz Rotolo várt a magyarra. A talján rivális egy intésekkel tarkított találkozó után 14-7-es győzelmének örülhetett, Rebeka pedig a magyar csapat első (bronz)érmének az Eb-n.

patakfalvy csengePatakfalvy Csenge (62 kg, jobbra) a román Ionescuval találkozott az első mérkőzésén. Keleti szomszédunk már 3-0-ra is vezetett az első harmad végén, de a második periódus elején a magyar lány azonnal egalizált, majd átvette az irányítást és 10-3-ra nyert. A nyolcaddöntőben a bosnyák Bjelicsnek sem kegyelmezett, és 16-4-gyel jutott a negyeddöntőbe. Ott az olasz Martignani ellen szoros mérkőzést vívott. 0-0-s első felvonás után a jól védekező olasz lány 2-0-ra nyert és jutott a négy közé. Csenge a csapat harmadik ötödik helyét szerezte az Eb-n.

Ezzel a magyar csapat befejezte szereplését, vasárnap már nem vagyunk érdekeltek a zárónapon. Csütörtökön Patakfalvy Luca, pénteken Egyházas András végzett az ötödik helyen.