Négyszer is az éremszerzés kapujában álltak a magyarok a múlt hétvégi, G2-es besorolású athéni President’s Cupon, végül mind a négyüknek meg kellett elégedniük az ötödik hellyel. Ez annak fényében jó eredmény, hogy a válogatott a formát az áprilisi, U21-es Eb-re időzítette, és mindhárom korosztálynak lesz még idén világversenyre.

Ezért az eredményért is vállalom a felelősséget. Akkor is az enyém volt a csapat, mikor a klubcsapat Eb-n a dobogón álltunk és most is az – kezdte értékelését a válogatott edzője, Galambos Bence (fent). Hozzátette, négy éremmel elégedett lett volna, és a négy ötödik helyezett közel volt az elődöntő eléréséhez. Elmondása szerint elég összetett, hogy mi vezetett idáig.

– Azzal nem is kívánok foglalkozni, milyen bírói ítéletek születtek és milyen szervezési problémák adódtak. Hogy valaki délután ötkor kezd versenyezni vagy hogy a versenynapon egy perccel a kezdés előtt derül ki, rövidebbek lesznek a menetek vagy eleve a menetszámok, ezek problémák, de mindenkinek meg kellett vele birkózni. Viszont a versenyzők nyomás alatt vannak, mert névtelenek a közösségi oldalakon támadják a csapatot, ezt nehezen dolgozzák fel, ők csak sportolni szeretnének. Továbbra is azt kérem, fogjunk össze, mert ez a csapat már bizonyította, mire képes, és még közel sem jár az út végén.

Az idei évből eltelt időszak tapasztalatai alapján kicsit átalakul majd a válogatott edzések struktúrája a jövőben. A felnőttek egyébként idén világbajnokságra, a juniorok és a kadetek Európa-bajnokságra (utóbbiak Budapesten) készülnek.