Vasárnap és hétfőn rendezték a formagyakorlatosok idei kontinenstornáját Rodoszon, ahol három magyar is érdekelt volt a tegnapi versenynapon. Közülük Polgár Virág nagyon közel volt, hogy a végül megszerzett 15. helynél még előrébb végezzen.

A 13. Poomsae Európa-bajnokságot a görögországi Rodosz szigetén, Faliraki város közelében, egy új létesítésű sportcsarnokban rendezték meg. A magyar csapat valamennyi indulója a második versenynapon lépett pástra.

Elsőként Polgár Virág csoportja, a kadet korosztály kezdett, ahol a cut-off systemben (előbb csoportkör, majd a továbbjutók egyenes kieséses rendszerben folytatják) lebonyolított első körből 0,05 pont  különbséggel nem sikerült a középdöntőbe bejutni. Így Virág a 29 versenyzőből a 15. helyen végzett.

Szarka Timea az egyenes kiesésű, felnőtt női (18-30 éves korosztályban) kategóriában a sorsoláskor ellenfélként azt a későbbi bronzérmes török Kubra Daglit kapta, aki az előző nap megrendezett, első Strand Poomsae Világbajnokságon is begyűjtött három érmet. Bár Timi mindent megtett a győzelemért, sajnos nem sikerült a bravúr.

A nap végén Szabó Krisztián lépett pástra a szintén cut-off systemben megrendezett junior férfi mezőnyben, de az igen népes (28 induló) és neves dán, török versenyzőkkel megtűzdelt gárdából sajnos neki sem sikerült bejutnia a középdöntőbe.