A legutóbbi világbajnokságon harmadik helyig jutó Kotsis Edina és az idei U21-es Eb bronzérmese, a 2015-ös junior Európa-bajnok Füredi Rebeka képviseli hazánkat a dél-koreai Mujuban szombaton kezdődő felnőtt vb-n. A mieink kedden és szerdán lesznek érdekeltek.

A június 24-30-ig tartó, 23. seregszemlén 184 ország közel ezer versenyzője lép majd pástra. Ez már a hatodik alkalom, hogy a világbajnokság „hazatér”, és a sportág őshazájában találkoznak a taekwondo legjobbjai nyolc-nyolc női és férfi kategóriában, köztük két magyarral.

Nemrég Ausztriából arannyal tért haza

Nemrég Ausztriából bronzzal tért haza

Kotsis Edina (53 kg) történelmet írt 2015-ben, mikor a világbajnoki dobogó harmadik fokára állhatott, női taekwondós nem ért még el ekkora sikert.

– Sok minden változott azóta. Sajnos lemaradtam az olimpiáról, és a tavaly év eleji kvalifikációs torna után rossz volt a hangulatom és a hozzáállásom is. Az utóbbi hónapokban újra erőre kaptam, és végre újra megvan a motivációm, hiszen három év múlva megint olimpia lesz, megpróbálok kijutni – nyilatkozott még a kiutazás előtt Edina, aki ezúttal az 53 kg-osok között versenyez. – Egy éve lement a súlyom 56 kg-ra, onnan könnyebb lefogyasztani 53-ra, és ott erősebbnek lenni, mint az 57 kg-osok között gyengébbnek, hiszen a mérlegelés után mindenki visszaszedi azt az egy-két kilót. Folyamatosan elemzem a lehetséges ellenfeleket, van, akit egyáltalán nem ismerek. Tavasszal úgy kezdtem a meccseket az új súlycsoportban, hogy az elején óvatosan feltérképezem, mit tudnak.

Újpesti klubtársa, az utánpótlás korosztályban Eb-aranyig is jutó Füredi Rebeka (67 kg) első felnőtt világbajnokságára készül.

füredi rebeka

Füredi Rebeka első felnőtt vb-jére készül

– Mivel nem olyan régóta vagyok tagja a felnőttmezőnynek, sokakat nem ismerek még, persze pár európaival már találkoztam. Videókat néztem róluk, és igyekszem elemezni azokat. Ez egyébként az előnyömre is válhat, hiszen ők nem ismernek engem. A mezőnyhöz képest alacsonyabb vagyok, de izmosabb.

Füredi Rebeka a legjobb 32 között kezd majd kedden a brazil Titoneli ellen, míg Kotsis Edina a Fülöp-szigeteki Aragonnal találkozik szerdán a legjobb 32-be kerülésért, ahol győzelem esetén az első helyen kiemelt, egyiptomi Abdelkader várhat majd rá. Mujuban a versenyek helyi idő szerint 9 órakor kezdődnek, ami a hétórás időeltolódás miatt Magyarországon hajnali 2 órát jelent. A vb honlapján élőben követhetőek majd a mérkőzések.

Füredi Rebeka sorsolása

Kotsis Edina sorsolása

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS