Az október elején, Budapesten rendezendő kadet és a november eleji, ciprusi junior Európa-bajnokság előtti felkészülés fontos állomása a hétvégi, G1-es besorolású nyílt lengyel verseny.

Az őszi hajrához érkezett a világ taekwondo mezőnye. A mieink előtt nem kisebb feladatok tornyosulnak, mint a hazai kadet Eb, és a ciprusi junior kontinenstorna, nem beszélve a Grand Prix sorozatban érdekelt felnőttekről.

– Gyökeresen változtattunk az edzésprogramon. A megszokottá vált, kétnapos miniedzőtáborok helyett heti három alkalommal találkozik a válogatott és havonta négynapos táborokat rendezünk a számukra. Jövő héten épp az iráni szaktekintély, Bijan Moghanlou tart foglalkozást számukra – számolt a módosításokról Galambos Bence válogatott edző. – Ezen felül velünk dolgozik egy ideje Berkes Márton, a válogatott funkcionális edzője, akivel a sportágspecifikus mozgásokat fejleszthetik hetente kétszer a keret tagjai, de a sportkórházban is rendszeresek a vizsgálatok, mérések, amivel még jobban képbe kerülhetünk, ki milyen állapotban van.

Galambos Bence kiemelte, remek csapategység uralkodik a csapaton belül, és elégedett is a keret elmúlt hónapokban mutatott munkamoráljával.

A kadet, junior, felnőtt válogatott keret 33 fővel vesz részt a varsói, kétnapos tornán. A csapat csütörtök este kel útra.

– Szinte teljes csapattal veszünk részt a versenyen, a felnőttek közül kaptak néhányan pihenőt a sorozatterhelés és a közelgő Grand Prix versenyek miatt, Füredi Rebeka például már jövő héten Marokkóban lesz érdekelt – mondta Galambos Bence. – A csúcsformát természetesen a két korosztályos Eb-re kell időzíteni, ezért a kadeteknek ez a főpróba lesz, míg a junioroknak egy fontos felkészülési állomás.