A ciprusi junior Európa-bajnokság harmadik versenynapján két magyar lépett pástra, közülük Kopcsik Laura egészen az elődöntőig jutott.

Kopcsik Laura (41 kg, fenti kép) győzelemmel mutatkozott be a junior Eb-n, a svéd Rim Bayaa ellen 17-6-ra győzött. A negyeddöntőben francia ellenfél várt rá. Tiavo Randrianisa ellen is győztesen (14-3) hagyta el a pástot, és máris a négy között volt. Az orosz Olha Protsvitaieva 13-1-re nyerte az elődöntőt, ezzel Laura bronzérmes és megszerezte a küldöttség első dobogós helyezését.

Fischer Péter (51 kg, jobbra) erőnyerő volt és a nyolcaddöntőben kellett bekapcsolódnia a küzdelmekbe. Azonban itt búcsúzni kényszerült, az orosz Georgy Popov pontkülönbséggel (23-3) búcsúztatta a magyar fiút.

EREDMÉNYEK

A vasárnapi zárónapon három magyarért szoríthatunk. Patakfalvy Luca (49 kg) az olasz Bianca Pantaleonival mérkőzik a tizenhat közé kerülésért. Egyházas Andrásnak (68 kg) a lengyel Adrian Wojtkowiakon kell túljutni, hogy a nyolcaddöntőben folytathassa, míg Józsa Leventére (55 kg) a norvég Walid Kamal vár szintén a legjobb 32 között.

SORSOLÁS

Pénteken Berei Béla ötödik lett a kontinenstornán.