A szombati éremszerzés után a vasárnapi zárónapon három magyar is érdekelt volt a ciprusi Larnacán rendezett junior Európa-bajnokságon. Józsa Levente a negyeddöntőig jutott.

Józsa Levente (55 kg, fent) pontgazdag mérkőzésen mutatkozott be a junior Eb-n, a norvég Walid Kamalt 29-20-ra verte és a jutott a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben az orosz Timur Moskovchenko ellen 23-20-ra győzött. A következő csata már az éremért ment Spiridon Nitsas ellen, amit azonban a német nyert 8-6-ra, ezzel Levi az ötödik helyen zárta a kontinenstornát.

A két éve aranyérmes, idén egy súllyal feljebb versenyző Patakfalvy Luca (49 kg, balra) is jól kezdte a tornát. 22-3-as győzelmével az olasz Bianca Pantaleonit búcsúztatta a legjobb tizenhatba kerülésért rendezett mérkőzésen. A nyolcaddöntőben a svájci Tatiana Miccolival nem tudta dűlőre vinni a csatát. A három menetet követő hosszabbításban az aranypont sem született meg, a több, pontot nem érő akciót a helvét vitte be, ezért a szabályok értelmében ő jutott a negyeddöntőbe.
Egyházas András (68 kg, jobbra) a legjobb 16 közé kerülésért Adrian Wojtkowiakkal találkozott a junior Eb-n, a találkozót 18-13-ra a lengyel nyerte, ezzel András búcsúzott a további küzdelmektől.