Pechál Levente a különdíjjal

Kassán rendezték az Ilyo Kupát vasárnap, ahol több magyar klub is delegált versenyzőket és térhetett haza szép számú éremmel a zsebében. Ugyanitt szombaton a szlovákokkal öt súlycsoportban mérkőztek meg a mieink a Duna Kupa alkalmával.

A szlovákiai Kassa volt a házigazdája a tizenegyedik Ilyo Kupának, ahova magyar egyesületek is delegáltak versenyzőket. A szövetséghez beérkezett tájékoztatás tájékoztatás szerint az Újpest nyolc érmet nyert. Turán-Schnitta András és Pechál Levente arany- (utóbbi a kadet korosztály legjobbja díjat is elhódította), Hizo Kristóf, Turán-Schnitta Balázs, Turán-Schnitta Máté, Jankó Ádám, Nagy Antal Bálint ezüstérmet szerzett küzdelemben, míg Szabó Beatrix harmadik lett formagyakorlatban.

A Honvéd színeiben Barta Marcell, Juhász Martin és Klajkó Dávid a legjobbnak bizonyult kategóriájában, míg Szabó Benedek ezüst-, Tóth Enikő bronzérmes lett.

A Honvéd Kassán

Az Arany Tigris versenyzői közül Pfeifer Márton és Scháb Petra technikai KO-val nyerve a finálét lettek aranyérmesek, míg Kiss Dóra és Kiss Gergő második lett.

Az Arany Tigris  legjobbjai

A Tájfunból Horváth Bálint állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Szombaton a Duna Kupán északi szomszédunk versenyzői ellen Práth Balázs produkálta az egyetlen magyar győzelmet, egy bravúros hátsólábas testrúgásnak köszönhetően.

Eredmények:

Práth Balázs-Levkovics Dániel (68 kg): 10-9 (aranyponttal)

Tóth Enikő-Briskarova Gabrieĺla (53 kg): 3-17

Lestyán Zsuzsa-Gabriela Bohusoval (57 kg): 5-20

Kiss Roland-Filip Svec (63 kg): 17-28

Erdei Brúnó-Angyal Adrián (80 kg): 11-18