Szombaton tartotta a Magyar Taekwondo Szövetség szokásos év végi bankettjét, ahol egyebek mellett kiderült az is, ki lett az év versenybírója.

A budapesti Lion’s Garden Hotel éttermében tartott összejövetelen Patakfalvy Miklós beszédében büszkén elevenítette fel a 2017-es esztendő eseményeit, kiemelve a világversenyeken érmes helyezést elért sportolókat, valamint a sikeres, hazai rendezésű kadet Európa-bajnokság sajtóvisszhangjáról és az európai szövetség elöljáróinak dicsérő szavairól is szót ejtett. Előrebocsájtotta, amennyiben az állam sportágfejlesztési programja tovább folytatódik, akkor akár már jövőre újabb világverseny lebonyolítója lehet a szövetség.

(Fotó: Boncz László Áron)

Az eseményen derült ki, a bíró bizottság a Szíriából származó, évek óta hazánkban élő Leila Alchukurt választotta az év versenybírójának. A szövetség különdíjjal ismerte el Szarka Tünde, Sobotkáné Fábián Éva, Németh Attila, Szalai Gábor, Papp András, Néma Norbert, Galambos Bence és dr. Márton Zsolt Krisztián egész éves munkáját. A világversenyen dobogós helyezést elérő versenyzők után pénzjutalomban részesültek az őket felkészítő edzők.

Leila Alchukur lett az év bírója (Fotó: Boncz László Áron)