Március 23-25-ig rendezték az idei formagyakorlat szemináriumot Johanna Bliem 8. danos nagymester vezetésével a tatai olimpiai központban, amin huszonnégyen vettek részt.

A múlt hétvégi szemináriumot az osztrák Johanna Bliem 8. Danos nagymester vezette, aki vb és Eb-ezüstérmes is volt formagyakorlatban, valamint kilenc évig volt az osztrák szövetség poomsae bírói bizottság vezetője. A képzésen a régi szabályrendszer került terítékre, mivel az új még nincs bevezetve, így az őszi versenyeken is még ebben a szellemben megy majd a bíráskodás. A képzés angolul folyt, míg Sefton Rózsa szinkrontolmácsolása segített azoknak, akik nem beszéltek angolul.

A szemináriumon átvették a hagyományos, para, freestyle és újdonságképpen a törésre vonatkozó versenyszabályokat. Ezen kívül formagyakorlatokat gyakoroltak, a mérkőzés alapformáit és a pontozást. Vasárnap vizsga következett, ahol az írásbeli teszt után pontozás következett, majd formagyakorlatokat kellett bemutatniuk a vizsgázóknak. A beszámolók szerint összességében Johanna elégedett volt a csapat teljesítményével.

Még több kép a szövetség facebook oldalán.