Józsa Levente a legjobb 32 között búcsúzott, ezzel biztossá vált, hogy magyar taekwondós nélkül rendezik az októberi Ifjúsági Olimpiát. A fiatalok maradnak Tunéziában, hétfőn kezdődik ugyanis a junior világbajnokság.

A kétnapos, hammameti ifi olimpiai kvalifikációs verseny második napján Józsa Levente (55 kg) képviselte a magyar színeket. A legjobb 64 között sikeresen mutatkozott be, hamar magához ragadta a kezdeményezést, és már az első menet végén 6-2-re vezetett a mexikói Fonseca ellen. A harmadik etapnak már 11-2-es magyar előnnyel mentek neki a felek, végül Levi 24-10-es győzelemmel jutott a legjobb 32 közé. Ezt követően az azeri Karimovval mérkőzött a 16 közé kerülésért. 0-0-s első menet után 5-2-es azerbajdzsáni előnnyel vágtak neki az utolsó másfél percnek. Itt már csak 1-1 pont született, azaz Karimov jutott a nyolcaddöntőbe 6-3-as sikerének köszönhetően.

Ez azt jelenti, nem lesz magyar az októberi, Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián, pénteken Kopcsik Laura járt ehhez a legközelebb.

A hammameti túrának még nincs vége, hétfőtől ugyanitt rendezik meg a junior világbajnokságot. Kedden Kopcsik Laura és Józsa Levente, csütörtökön Berei Béla lesz érdekelt.