Ma ünnepli alapításának 45. évfordulóját a Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WT). Chungwon Choue elnök még nagyobb erőbedobásra kéri a taekwondo család tagjait.

A jeles alkalom apropóján Chungwon Choue elnök levélben fejezte ki háláját minden szövetség irányába, amiért a sportág sikerességéből kiveszik részüket. Felelevenítette a számtalan emlékezetes történés közül, hogy a szövetség tagjainak száma a kezdeti 35-ről 209-re nőtt, és a taekwondo ma már a világ minden szegletében fontos szerepet tölt be. Emlékeztetett a jeles dátumra, miszerint 1994. szeptember 4-én a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) párizsi közgyűlésén döntött a taekwondo olimpiai programba emeléséről, ami Sydney-ben öltött testet 2000-ben. A sportág azóta sokat fejlődött egyebek mellett a technikai újításoknak köszönhetően.

– A taekwondót mondják a leginkább békeorientált sportágnak, amit hatásos és kiváló oktatási eszköznek is tartanak – írta levelében. – Arra kérek mindenkit a taekwondo családban, hogy dolgozzunk közösen még keményebben, hogy szeretett sportágunk még értékesebb legyen és még sokáig kiállja az idő próbáját.