A háromnapos, G4-es besorolású római Grand Prix szombati napján az 57 kg-osok között Kotsis Edina az első akadályt sikerrel vette, az idei Eb ezüstérmese azonban megállította.

Kotsis Edina a római Grand Prix-n az első mérkőzésén az egyiptomi Radwa Abdelkaderrel találkozott a legjobb 16 közé kerülésért. Az első menet nem hozott pontot, a második két percben egy intés után Edina szerzett vezetést, és 1-0-s előnyből várhatta a harmadik etapot. Ott Edina is kapott egy intést, de Galambos Bence visszanézette az esetet és eltörölték a büntetést. Úgy tűnt, már több pont nem is esik a találkozón, mikor négy másodperccel a vége előtt mindketten találtak, az egyiptomié kettő, a magyaré három pontot ért, azaz Kotsis Edina 4-2-es sikerrel vette az első akadályt.

A nyolcaddöntőben a spanyolok friss Európa-bajnoki ezüstérmesével, Marta Calvo Gomezzel mérkőzött. Az első találatot Edina vitte be (2-0), de a hispán egy magyar támadássorozatnál közbeszúrva talált fejre és fordított (2-3). A második két perc ugyanezt a forgatókönyvet tartogatta, Edina kétpontosára (4-3) spanyol hárompontos volt a válasz, és Calvo Gomez 6-4-es előnnyel várhatta a harmadik felvonást. Ott viszont már csak a spanyol talált a hajrában és 8-4-es sikerrel jutott a nyolc közé, búcsúztatva Kotsis Edinát, akinek a verseny előtti utolsó edzésen kiment a bokája és sérülten versenyzett.