A bulgáriai Plovdivban rendezett, G1-es besorolású Multi European Games-en két magyar éremnek örülhettünk. Vasárnap Patakfalvy Luca ezüstig jutott, míg a paracsapatból Sopuch Péter a dobogó harmadik fokára állhatott.

Az épeknél az MTK színeiben pástra lépő Patakfalvy lányok közül Lucának jött ki jobban a lépés. Az olimpiai kvalifikációs világranglista pontszerző versenyen harmadik kiemeltként az első fordulóban erőnyerő volt. Ezután az olasz Mittelbergert 11-7-re verte, a negyeddöntőben a görög Panout győzte le 9-3-ra. Az elődöntőben a török Ayan sem tudta megállítani Lucát, aki 8-4-es sikerrel jutotta  fináléba. Ott a német, első helyen kiemelt Aydin következett. Az első menetben nem szerzett pontot egyik versenyző sem, a második két percben a német lány vezetésre tett szert és az előnyét az utolsó menetben is tartani tudta, végül 10-4 arányban nyert. Luca ezzel fontos olimpiai és világranglista pontokkal gazdagodott. Szombaton Patakfalvy Csenge (62 kg) minimális, 8-7-re kapott ki az első találkozón a spanyol Almela Cerverától.

Galambos Bence edző és Patakfalvy Luca

A parataekwondo csapatból a formagyakorlatban a P33-as kategóriában induló Sopuch Péter egészen a bronzéremig jutott. A küzdőcsapat mindhárom tagja, D. Kiss Zoltán, Fülöp Attila és Marsicki Richárd az első mérkőzésén vereséget szenvedett.

Sopuch Péter (jobbra)

Sopuch Péter (jobbra) harmadik lett

– Nagyon örömet szerzett nekünk Peti a harmadik helyével – mondta Szarka Tünde edző közvetlenül a versenynap után. – Küzdelemben egyre több új versenyző tűnik fel, ahogy közeledünk a tokiói paralimpia évéhez. Azonban egyáltalán nem mondhatóak kezdőnek, olyan feltételek mellett készülnek, aminek segítségével nagyon hamar megszerzik a versenyrutint, ami nekünk nincs meg. Több olyan kis versenyre lenne szükség, mint Karlovacban volt, a fejlődésünk szempontjából elengedhetetlen lenne. Így is büszke vagyok a fiúkra, szépen helytálltak Plovdivban.

A magyar paracsapat és az őket kísérő edzők

RESULTS 10 JUNE -1ST OPEN MULTI EUROPEAN GAMES