A múlt hétvégi manchesteri Grand Prix izgalmas mérkőzései mellett több betétprogram is színesítette az eseményt. A közönség kedvence minden bizonnyal annak a Maisie Cattnek a bemutatója volt, akinek gyerekkorában amputálni kellett mindkét lábát, a fiatal lány azonban igazi harcos és jelenleg már a brit parataekwondo csapat tagja.

Tízhónapos korában az angol Maisie Cattnél agyhártyagyulladást diagnosztiázáltak, aminek következtében amputálni kellett mindkét lábát, amit művégtagokkal pótoltak. Ez sem gátolta meg azonban abban, hogy később – bátyát követve – taekwondózni kezdjen. Mint mondja, úgy látta, a testvére nagyon élvezi és jó szórakozásnak tűnt számára. Csupán kilenc hónapja kezdett taekwondózni, de máris a brit parapoomsae válogatott tagjának és zöldövesnek mondhatja magát.

Mikor a Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WT) elnöke, Chungwon Choue tudomást szerzett a hihetetlen történetről, meghívta a nyolcéves Maisiet a manchesteri Grand Prix-ra, hogy a nagyközönség is meggyőzödhessen arról, kitartással hova lehet eljutni. Egyúttal persze Maisie találkozhatott példaképeivel, Bianca Walkdennel és Jade Jonesszal.

A WT elnöke és a kis hős

A sportág felkerült a paralimpia programjára, 2020-ban Tokióban már a taekwondósok is pástra lépnek. A magyar csapat várja a vállalkozó szellemű sportolókat, akik csatlakoznának a kerethez. Érdeklődni a szövetségben vagy a Parataekwondo Hungary oldalon lehet.