A ma befejeződött, törökországi parataekwondo világbajnokságon mind a két napon érdekeltek voltunk, kedden D. Kiss Zoltán győzelemmel mutatkozott be, szerdán Fülöp Attila és Marsicki Richárd lépett pástra.

A nyolcadik alkalommal megrendezett, kétnapos parataekwondo vébén Antalyában elsőként D. Kiss Zoltán (K44, +75 kg) lépett pástra a mieink közül kedden. Jól sikerült a bemutatkozás, ugyanis a mongol Sodnomgombopil ellen 5-4-re nyerni tudott a legjobb 16 közé kerülésért rendezett első fordulóban. A nyolcaddöntőben azonban a második helyen kiemelt, két évvel ezelőtti bronzérmes, amerikai Evan Medell 11-0-ra nyerte ellene, ezzel búcsúztatva a korábbi Eb-bronzérmesünket.

D. Kiss Zoltán

Szerdán Fülöp Attila (K44, -61 kg) 11-1-es vereséget szenvedett az üzbég Alikulov ellen az első találkozóján és ezzel a legjobb 32 között búcsúzott a további küzdelmektől.

Fülöp Attila

Marsicki Richárd (K44, -75 kg) igazán kiélezett csatát vívott a legjobb 32 között a brit Joseph Lane ellen. Korábbi sérülését még nem teljesen kiheverve, a meccs napján lázasan nagyot küzdve csupán 5-4-re kapott ki a szigetországi ellenfelétől.

Marsicki Richárd

A parataekwondo jövőre a tokiói paralimpián először lesz műsoron és már 2024-re is biztosította helyét.