A kínai sportminisztérium döntésének értelmében a taekwondo a korábbinál is még komolyabb szerepet kap az ázsiai ország iskolai oktatásában.

Kínában az elmúlt években komoly fejlődésnek indult a sportág, amit már az oktatásba is igyekeznek beépíteni. Két éve az oktatási minisztérium néhány középiskola felvételi követelménye közé is bevette már a taekwondót és a tanulmányok végén vizsgázni is lehetett belőle. A minisztérium kiemelte, a sportág etikettje, pszichés, fizikai és technikai felkészítése mellett a biztonságos gyakorlás és a viszonylagosan kevés ruházati vagy felszerelésbeli költség voltak azok az indokok, ami miatt pozitív értékekre támaszkodó sportot beépítették a tantervbe.

Januárban jelentették be, hogy a taekwondo azon tizennyolc sportág közé is bekerült, amelynek segítségével mérik a kínai általános és középiskolások készségszintjét, mivel a minisztérium célja, hogy növelje a fiatalok erőnlétét és minél több gyereket ösztönözzenek rendszeres testmozgásra.

− Boldoggá tesz, hogy sportágunk pozitív hatásait felismerték a kínai oktatási szervek − nyilatkozta a hírre reagálva a Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WT) elnöke.