A G1-es besorolású nyílt szlovén versenyen szombaton Józsa Levente, vasárnap Tóth Dáriusz nem talált legyőzőre.

Ljubljana adott otthont a szlovén opennek, ahol szombaton Józsa Levente (junior, 63 kg, fenti kép) verhetetlennek bizonyult. A nyolcaddöntőben a horvát Karlo Segedint 19-1-re verte, majd 21-0-val búcsúztatta a szerb Strahinja Milinkovicsot. Az elődöntőben a szintén szerb Stasa Stanics nem állt ki ellene, míg a fináléban 23-19-re győzött a bolgár Aleksandar Dzhordzhev ellen az éjszakába nyúló első versenynapon.

Eredmények

Vasárnap Tóth Dáriusz (junior, 45 kg, lenti képen) a német Simon Laubholdot 21-5-re győzve jutott a legjobb nyolc közé, ahol a brit Jacob Wishartot 19-9-re múlta felül. A döntőbe kerülésért a szerb Relja Ivkovics várt rá. Ő sem tudta megállítani Dáriuszt, aki 6-1-es sikerrel jutott a fináléba. A szlovén Domen Molj nem állt ki a döntőben – igaz, legutóbb az M2 elnevezésű versenyen vereséget szenvedett Dáriusztól -, így a magyar állhatott a dobogó legfelső fokára.

Eredmények

A magyar csapat a junior fiúk között mások mellett a briteket és a németeket is megelőzve harmadik lett.

Vasárnap Juhász Martin, Molnár Bendegúz, Pechál Levente és Csáki Hanna is ötödik lett. Az UTE színeiben induló Füredi Rebeka, Halász Dóra, Jankó Ádám és Kiss Bence Gábor szintén a negyeddöntőben búcsúzva végzett az ötödik helyen a szlovén openen.