A World Taekwondo (WT) és az International Taekwondo Federation (ITF) közösen ünnepli a sportág olimpiai programba kerülésének 25. évfordulóját. Közös bemutatójukat Bécsben tartották szombaton.

Április 6-án világszerte nemzetközi sportnapot tartanak a fejlődés és béke jegyében. Ezt az alkalmat megragadva a koreai eredetű sportágat képviselő két nemzetközi szervezet, a déli és olimpián is szereplő WT, valamint az északi ITF tovább folytatta a tavaly megkezdett közeledési folyamatot Bécsben közös csapatokkal megtartott bemutatójával.

Ez volt az első alkalom 1985 óta, hogy a WT és az ITF közösön bemutatózott az osztrák fővárosban, Az ITF központjában. A látványos technikai bemutatót még többször megismétlik a következő napokban felek, épp ezért Chungwon Choue, a WT első embere ezt a hetet fontosnak nevezte a sportág történetében.

Ri Yong Son és Chungwon Choue

Ri Yong Son és Chungwon Choue

– Egyrészt nagy ünnep számunkra, hogy 25 éve az olimpiai mozgalom részei vagyunk, másrészt a jövő szempontjából is fontos, hogy folytatjuk az együttműködést az ITF-fel – mondta az elnök. Hozzátette, itt nem a WT-t vagy az ITF-et képviselik, hanem a taekwondo családot. – A mottónk: “Egy világ, egy taekwondo”.

– A közös bemutató tovább erősíti a két szervezet közötti köteléket – nyilatkozta az ITF elnöke, Ri Yong Son.

A bécsi eseményt újabbak követik Lausanne-ban és Genfben a jövő héten.