Az Európai Taekwondo Szövetségének vezetősége a hétvégén Athénban ülésezett, ahol egyebek mellett kihirdették a 2022-es felnőtt Európa-bajnokság helyszínét és döntés született a kontinensversenyeken szerezhető kvóták számáról és arról, évente díjazzák Európa legjobbjait.

A kétnapos tanácskozás kiemelt napirendi pontja volt a kvalifikációs rendszer újragondolása, csökkentik a Presidents Cupon, a klubcsapat Eb-n és a Multi European Gamesen keresztül megszerezhető helyek számát és fontos változás, hogy a nemzeti szövetségek döntenek a megszerzett kvóta személyéről. Tehát nem a versenyzőnek, hanem az országának jár a kvóta. A pontos részleteket a novemberi közgyűlésen jelentik majd be.

Bejelentették, hogy 2022-ben Nagy-Britannia ad otthont a felnőtt Eb-nek.

Megalakult a Kis Országok Taekwondo Uniója (SSTU), ahol Andorra, Ciprus, Izland, Liechtenstein (még nem tag), Luxemburg, Málta, Monaco, Montenegró és San Marino kapott helyet. Kisebb bajnokságokat és kétévente európai játékokat szerveznek majd a fenti nemzetek.

A versenyszervezésbeli fontos újítás lehet, hogy egy átlátható, rendszeres idővonal mentén haladnának a nagyobb versenyek, ami az alábbi grafikán is látható.

A WTE már a 2024-es olimpiára is készül, méghozzá a Generation 24 programmal. Havi rendszerességgel – a felnőttek mintájára – közzéteszik majd az európai ranglistát kadet és junior korosztályban is. Ezen felül régiós megmérettetéseken keresztül derítenék ki, kik lehetnek a sportág leendő ászai. Az olimpiai szereplés híján lévő országokat különböző programokkal igyekeznek majd felzárkóztatni.

Jövőre, első ízben adják át az éves taekwondo díjakat, ahol nem csak az eredményeket, de a páston és azon kívüli viselkedést is figyelembe veszik a díjak kiosztásánál.

A poomsae bizottság javaslatára változik némileg a versenyprogram a formagyakorlatosoknál is. A párok, háromfős csapatok tesztversenyét még idén meg kívánják rendezni.