A torinói European Masters Games a harminc év felettiek multisport eseménye, amin a harminc sportág közül a taekwondo sem hiányozhatott. Egyedüli magyarként Kiss Tamásnak szurkolhattunk, aki négy ellenfelét is legyőzve aranyéremmel térhet haza Olaszországból.

Kiss Tamás a European Masters Games győztese

Komoly felkészülés előzte meg Kiss Tamás keddi diadalmenetét, a honi tréningeken kívül még Szudánban is edzőtáborozott. Mint kiderült, az eredmények a Taekwondo FanatiX edzőjét igazolták. A 45 év felettiek 68 kg alatti kategóriájában minden ellenfelét legyőzte.

Az Európai Szenior Játékok nyolcaddöntőjében hazai versenyző jutott neki első ellenfélül, Gianluigi Giuseppe Volpit magabiztosan, 24-2-es sikerrel búcsúztatta. A negyeddöntőben a következő olasz, Davide Berti sem tudta megállítani Tamást (15-9). Az elődöntő igen szoros mérkőzést hozott a francia Jean-Marc Husson ellen, de 4-3-as sikerével máris a döntőbe jutott a magyar versenyző. A fináléban a masters korosztály ásza, Miguel Angel Santiago Ruiz várt rá, de ezen a versenynapon ő sem tudta megállítani Tamást, aki 15-10-re verve a spanyolt nyerte meg a rangos világversenyt.

– Egy versenyző általában azt mondja, hogy aranyérmes lettem. Én azt mondom, hogy aranyérmesek lettünk. A feleségem és edzőm segítsége és támogatása nélkül én senki nem lennék – írta közösségi oldalán a versenyt követően a győztes.