A Nemzetközi Taekwondo Szövetség európai igazgatója nem először látogatott a magyar fővárosba. Ezúttal a World Urban Games kedvéért utazott Budapestre, ahol természetesen nem hagyta ki a WT bemutató csapatának fellépését. Honlapunknak arról beszélt, milyen módon kívánják elérni az újabb és újabb generációkat az ősi harcművészettel.

A WT bemutató csapata a World Urban Gamesen

– Már tavaly, mikor a birkózó világbajnokságon jártam itt, lenyűgözött a város. Az emberek kedvesek, akkor is jó idő volt és nagy örömmel jöttem vissza – nyilatkozta honlapunknak Marco Ienna, a WT kontinentális igazgatója. Az olasz sportdiplomata a World Urban Games (WUG) elnevezésű multisport eseményre érkezett, ahol a világhírű WT Demonstration Team, a nemzetközi szövetség bemutató csapata kétszer is elkápráztatta a közönséget. – Hálás vagyok a magyar szövetség erőfeszítéseiért, hogy, bár kevés idejük volt a szervezésre, mégis minden segítséget megadtak nekünk a szállástól kezdve az egyhetes edzéslehetőségig – tette hozzá. De nem csak ő gratulált Patakfalvy Miklós elnöknek és a szövetségnek. A WT elnöke, Chungwon Choue személyesen hívta fel a magyar szövetség első emberét, valamint Marcot Hoss Raffaty, WT főtitkár is jelezte, nem felejtik el ezt a rugalmas, sokoldalú segítséget és támogatást, amit a szövetség biztosított nekik.

A WT Poomsae Bizottság elnöke, prof. Jungheon Kim, a WT európai igazgatója, Marco Ienna, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke, Patakfalvy Miklós és a WT Demonstration Team vezetője, Ilhan Na

Marco Ienna elégedetten szemlélhette a sportág fogadtatását a World Urban Gamesen, ahol meglátása szerint a taekwondo is helyet szoríthat magának a jövőben.

– A WUG követi az új trendeket és nagyon fontos, hogy odafigyeljünk, mit követel tőlünk a társadalom és a fiatalság. A World Urban Games pontosan ezzel a szellemiséggel azonosul, itt sportolók és művészek is elférnek egymás mellett. Nagy megtiszteltetés, hogy a taekwondo is szerepet kapott a bemutatócsapat fellépésével – fejezte ki háláját Ienna a szervezők irányába. Kiemelte, a taekwondo is egy harcművészet, amiben a művészet szó nem véletlenül kapott helyet. Épp ezért érdemel meg szerinte egy szeletet a jövőben is a világ hatalmas sporttortájából. – Azok az értékek, amit sportágunk képvisel, olyan tradícióknak köszönhetőek, melyek mindig megmaradnak. Viszont a sport fejlődik, a fiatalok kívánalmait pedig ki kell szolgálni. Ne felejtsük el, ha nem tettünk volna így korábban, akkor még mindig nem lennénk olimpiai sportág. Bátran kijelenthetem, fényes jövő vár a taekwondóra!

 

Marco Ienna és Patakfalvy Miklós