Győzelmekkel indult a spanyolországi kadet Európa-bajnokság első napja, végül Halász Dóra és Pechál Levente a nyolcaddöntőig verekedte magát. Folytatás szerdán.

Kedden elstartolt a kadetek kontinenstornája Spanyolországban, a nyitónapon négy magyarral.

Halász Dóra (41 kg) egy idegtépő csatával adta meg az Eb alaphangját, miután aranyponttal jutott túl a német Durgunon a legjobb tizenhatba jutásért rendezett összecsapáson. Sajnos a második fordulóban az orosz Angelova jobbnak bizonyult nála (31-51), így a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a magyar lány számára.

Pechál Levente (33 kg) is remekül mutatkozott be a kontinenstornán. A szlovák Frgolec ellen nagyarányú, pontkülönbséges (34-14-es) sikerrel rajtolt. Jöhetett az azeri Mirzayev elleni nyolcaddöntő, ahol Levente megsérült és 23-4-es azeri vezetésnél a bíró beszüntette a mérkőzést. Dóri és ő is kilencedikként fejezte be az Eb-t.

Gubala Gergő (41 kg) a legjobb tizenhat közé jutásért rendezett meccsen Arezzival találkozott. A kiélezett találkozón az olasz egyetlen ponttal tudott csupán nyerni (18-17).

Juhász Martin (37 kg) Taymaskhanovval találkozott az első fordulóban, ahol az orosz pontkülönbséges, 27-5-ös győzelmet aratott és jutott tovább a legjobb 16 közé.

A további magyar program:

Október 2., szerda:

Márton Viviana (51 kg)

Bagi Elina (55 kg)

Kuron Erik (49 kg)

Október 3., csütörtök:

Márton Luana (47 kg)

Raposa Csenge (59 kg)

A junior Eb pénteken kezdődik.

Junior csapat

Október 4., péntek:

Salim Omar (45 kg)

Tóth Dáriusz (48 kg)

Salim Sharif (51 kg)

Október 5., szombat:

Józsa Levente (63 kg)

Október 6., vasárnap:

Bailey Kelen (+78 kg)