A spanyolországi kadet Európa-bajnokság második napján az 51 kg-osok mezőnyében Márton Viviana nem talált legyőzőre, nagy fölénnyel nyerve meccseit lett a kontinens legjobbja.

A két évvel ezelőtt, Budapesten rendezett kadet Eb után – ahol Molnár Bendegúz nyert aranyat -, újra korosztályos Európa-bajnokot ünnepelhetünk! A Spanyolországban élő Márton Viviana mind a négy, útjába kerülő ellenfelét magabiztosan legyőzve állhatott a dobogó legfelső fokára.

Márton Viviana

Az első körben erőnyerő volt, a legjobb tizenhat között a török Yigitalppel találkozott és 24-11-es győzelmet aratva jutott a negyeddöntőbe délelőtt. A délutáni folytatásban 20-2-re verte a fehérorosz Liubichot és már biztosan érmesnek mondhatta magát. Itt nem állt meg azonban a diadalmenet, a horvát Jakovljevicsnek sem kegyelmezett (17-7) az elődöntőben, hogy aztán a fináléban a görög Repoulia ellen tegye fel a koronát a mai teljesítményére. A meccs ugyanis végig sem ment, 31-10-es magyar vezetésnél ért véget. Az aranyérmet pedig Patakfalvy Miklós akaszthatta Viviana nyakába, aki egyébként testvérével együtt csupán szeptember óta erősíti a magyar válogatottat.

A nap további két magyarja, Bagi Elina és Kuron Erik is az első körben búcsúzott.

Bagi Elina

Elina ellen a dán Kjaer 33-3-as, pontkülönbséges győzelemmel jutott tovább a nyolcaddöntőbe, míg Eriket az orosz Jusupov győzte le 28-0-ra és szintén pontkülönbséges sikerrel lépett tovább a legjobb 16 közé.

Kuron Erik

A további magyar program:

Október 3., csütörtök:

Márton Luana (47 kg)

Raposa Csenge (59 kg)

Kadet Eb – 3. nap, sorsolás

A junior Eb pénteken kezdődik ugyanúgy a kadet Eb helyszínén.

Junior csapat

Október 4., péntek:

Salim Omar (45 kg)

Tóth Dáriusz (48 kg)

Salim Sharif (51 kg)

Október 5., szombat:

Józsa Levente (63 kg)

Október 6., vasárnap:

Bailey Kelen (+78 kg)