Október utolsó és november első napjaiban Barira fókuszál a kontinens taekwondo iránt érdeklődő szegmense. Csütörtökön a nyolcadik parataekwondo Európa-bajnokságot, péntektől vasárnapig G4-es, extra Eb-t rendez Olaszország. Mindkettőn szép számmal van magyar érdekelt.

Október 31-én már nyolcadik alkalommal mérik össze tudásukat a legjobb parataekwondósok az öreg kontinensen. Évről évre egyre nagyobb mezőnnyel rendezik a világversenyeket, idén közel ötven ország kétszáznál is több sportolója érkezik Bariba. Ez a magas résztvevői létszám annak is köszönhető, hogy az Európa-bajnokság nyílt verseny, azaz minden ország versenyzője számára adott a lehetőség a részvételre és a világranglista pontok gyűjtésére. Ez utóbbi kimondottan vonzóvá teheti Barit a versenyzők számára, akik a paralimpiai előtti év végén minél kedvezőbb pozíciót kívánnak elfoglalni a ranglistán. A magyar csapat négy küzdő és egy poomsae versenyzővel indul az Eb-n.

Magyar indulók:

Simon Csaba (K41, 75 kg)

Marsicki Richárd (K44, 75 kg)

D Kiss Zoltán (K44, +75 kg)

Fülöp Attila (K44, 61 kg)

Sopuch Péter (P30, P33)

Péntektől vasárnapig az épek extra Eb-jét rendezik, ami az olimpiai kvalifikáció közelgő zárása miatt létfontosságú. Négy éve Baku adott otthont a hasonló, plusz kontinenstornának. Most Bariban, a G4-es besorolású extra Eb-n 45 ország kétszáznál több taekwondósa lép pástra. Köztük összesen öt magyarért szoríthatunk.

Magyar program:

November 1., péntek:

Kopcsik Laura (49 kg)

Patakfalvy Luca (53 kg)

Józsa Levente (63 kg)

November 2., szombat:

Patakfalvy Csenge (57 kg)

November 3., vasárnap:

Füredi Rebeka (67 kg)

Patakfalvy Miklós, a magyar szövetség elnöke, mindkét Európa-bajnokság versenyigazgatóságában helyet kapott!