A hétvégi, kétnapos Croatia Openen szombaton az utánpótláskorú versenyzőké volt a pást. A Honvéd és az MTK versenyzőinek szoríthattunk, akik három éremmel térhetnek haza a G1-es besorolású viadalról.

A zágrábi verseny első napján Vince Máté (Budapesti Honvéd, junior 45 kg) erőnyerő volt az első körben, majd az elődöntőben a bosnyák Trtovac ellen 23-3-ra győzve jutott a fináléba. Ott a hazai pályán szereplő Serer jobbnak bizonyult nála (5-25), így Máté ezüstérmet nyert.

Klubtársa, Padla Orsolya (junior 63 kg) bronzéremig verekedte magát. Az olasz Mazzotta testén át jutott az elődöntőbe (5-1), ahol a horvát Jelics tudta megállítani (3-9) és lett végül harmadik a Honvéd tehetsége.

A honvédos különítmény

Csáki Hanna (MTK, kadet, 41 kg) a szlovén Skoficot verte az első fordulóban aranyponttal, majd a szerbek korosztályos Eb-bronzérmesét, Jaksicsot búcsúztatta (27-14) a nyolcaddöntőben. Az éremről döntő mérkőzésen újabb szerbnek állta útját és verte Milicset 5-3-ra. Csupán az olasz Hamroudi volt nála jobb ezen a napon, aki az elődöntőben 9-4-re bizonyult jobbnak. Hanna nagy menetelése így bronzérmet ért szombaton.

Néma Norbert, a kadet válogatott edzője és Csáki Hanna

Horvát Open 1. nap

Vasárnap a felnőttek küzdelmei következnek.

Horvát Open 2. nap, sorsolás