Első alkalommal rendeztek harcművészeti és küzdősport expót Szekszárdon. Egy régi álma vált valóra ezzel Rácz Petrának és az Alisca Taekwondo Klubnak. A siker előrevetíti a folytatást.

Rácz Petra (balra) ötlete volt az expó

– Budapesten voltam hasonló rendezvényen korábban, amin a szövetségünk is jelen volt. Sportági bemutatók mellett akkor mérkőzések is voltak és természetesen edzéseken is részt lehetett venni. Tetszett ez az egyveleg és elhatároztam, hogy egyszer én is szervezek hasonlót – mondta Rácz Petra, aki klubjával, az Alisca Taekwondo Klubbal pályázati segítséggel elérte a kitűzött célt és múlt hétvégén Szekszárdon megrendezték az első Harcművészeti és Küzdősport Expót. – Megkerestem több klubot a megyében és közösen kilenc stílusnak, illetve sportágnak biztosítottunk teret. Ötszáznál is többen érkeztek, köztük sok család és rengetegen a harmincas korosztályból. Külön öröm, hogy a taekwondo foglalkozások kimondottan népszerűek voltak és a parataekwondo foglalkozásra is többen jelentkeztek.

Erdei Zsoltra sokan kíváncsiak voltak

A szombati expón még Erdei Zsolt is tartott edzést és ha minden jól megy, rendszeressé válhat a rendezvény.

Mindenkire gondoltak

– Szeretnénk jövőre is megrendezni az expót, ami nagyban függ attól, találunk-e rá elég szponzorációt. Ha így lesz, remélhetőleg tudjuk növelni a létszámot, ami a kiállítókat és a taekwondo szakembereket, résztvevőket, mind a nézőszámot tekintve.

A Magyar Taekwondo Szövetség vezetősége sem hiányozhatott az eseményről