A floridai Orlando adott otthont a G2-es besorolású US Opennek a hétvégén, amin több, a tengerentúlon élő magyar is remekelt. A négynapos versenyen mind a három MTK-s Salim testvér és a honvédos Gueli lányok is alaposan kitettek magukért.

Kezdésként a felnőttek versenyeit bonyolították, ahol az 58 kg-os mezőnyben Salim Sharif feltartóztathatatlannak bizonyult. Előbb a chilei Pizarrót búcsúztatta pontkülönbséges meccsen (21-0), majd az amerikai Torres elleni találkozót is idő előtt lezárta (24-9). Az elődöntőt 25-12-re nyerte a szintén egyesült államokbeli Norzagaray-Garcia ellen. A döntőbeli újabb amerikai, Alvarez 33-11-es magyar vezetésnél nem folytatta tovább a küzdelmet, a magyar fiú nyakába akasztották az aranyérmet.

Results Seniors Day 1

Salim Omar (junior, 48 kg) ott folytatta, ahol bátyja abbahagyta. Az első fordulón meccs nélkül jutott túl a szervezők tájékoztatása alapján, majd pontkülönbséges győzelemmel búcsúztatta a chilei Goznzalezt (42-4). Az amerikai Hong nem állt ki ellene a negyeddöntőben, de nem járt jobban az elődöntőbeli amerikai, Victoriano sem, akit 49-21-es diadallal száműzött a dobogó harmadik fokára. A finálé bizonyult a legszorosabb meccsnek, amit Omar 12-3-ra nyert a szintén államokbeli Bonsol ellen és szerezte a második magyar – egyben Salim – aranyat.

A juniorok között lépett pástra a Honvéd versenyzője, Gueli Zoé (63 kg) is, aki az első körben az amerikai Medina Hondal ellen 12-4-es győzelemmel melegített, majd 26-4-es, pontkülönbséges sikerrel folytatta a chilei Asenjo ellen a negyeddöntőben. Akár a finálé is meg lehetett volna, de az elődöntőben Zoé megsérült és fel kellett adnia a meccset, ami így a bronzérmet eredményezte számára.

Results Day 3

A kadetek versenyével zárult a US Open vasárnap. A legifjabb Salim, Kamilah (29 kg) az amerikai Venkataramannal találkozott a negyeddöntőben és nyert 28-7-re. A fináléba jutásért is is az államokból érkező rivális várt rá, akit 9-3-ra tudott megverni. A döntőben a harmadik USA-taekwondós tudta útját állni csupán és szoros meccsen nyert 17-10-re. Kamilah ezüsttel gazdagította a mieink éremkollekcióját.

Gueli Sophie (47 kg) jól rajtolt, pontkülönbséges diadallal ütötte el a továbbjutástól (21-1) az amerikai Saucedát. A negyeddöntőben a hazai pályán versenyző Marinovot kapta, aki 14-1-re jobbnak bizonyult a magyar lánynál, aki így az ötödik helyen zárt.

A Gueli testvérek