22 fővel érkezett Svédországból a Soo Shim Taekwondo & Hapkido klub, hogy az F-158 Taekwondo Academy-ben folytassa a felkészülést. Az egyik európai topklub legjobbjaival edzhettek a mieink. A skandinávok edzője, Niklas Andersson elégedettségét fejezte ki a minitábor végén.

Andersson (jobbra) megkapta, amiért jött

– Úgy terveztük eredetileg, hogy a spanyol és az osztrák openre utazunk a csapattal. Mivel törölték mindkét eseményt kadet és junior szinten, alternatív megoldást kerestünk. Valami olyat, ami fenntartja a motivációt és segíthet elemezni az edzéseinket – mondta a korábbi olimpikon, a trénerként 25 vb- és Eb-éremmel rendelkező Niklas Andersson, miután elitcsapatával Magyarországon töltött pár napot és az F-158 Taekwondo Academy Soroksári úti főhadiszállásan edzett csapatával. A tesztmeccsekkel megtűzdelt táborral kapcsolatban három fontos indokot is megjelölt, ami miatt jó döntésnek tartja, hogy a magyarok mellett tették le végül a voksukat.

– Régóta ismerem Tóth Balázst és a jó kapcsolatunk mellett jól is tudunk együttműködni. A magyaroknak sok jó, fiatal versenyzője van, a stílusuk pedig hasonlít a miénkre. Budapest egy gyönyörű város, és tökéletes elegyét adja az edzéseknek és a kikapcsolódásnak.

Budapesten is körbenéztek

Elmondása szerint minden zökkenőmentesen zajlott, csak a repülőjegy volt drágább a szokottnál.

– Svédországban teszteltettük magunkat és Budapesten is természetesen, mielőtt visszautaztunk. Remekül éreztük magunkat, a vendégszeretetért hálásak vagyunk, ami sportszakmai értékekkel párosult, hiszen kiváló lehetőségekkel bír az F-158 és remek edzőik és versenyzőik vannak. A tesztmeccsek tökéletesen segítettek céljaink elérésében. Azt kaptuk, amiért jöttünk. Erős, de fiatal csapatunk van, a versenyzőink többsége nemzetközi tapasztalattal rendelkezik már és rengeteg érem birtokosai. Sok országban jártunk már hasonló edzőtáborban, de ez az egyik legjobb volt mind közül.