Vince Máté révén voltunk érdekeltek a szófiai multi játékokon vasárnap, Máté a vérét adta a sikerért és hajszálon múlt a négy közé jutása, de végül a negyeddöntő jelentette a búcsút. Folytatás a mieinknek majd kedden.

Negyedik kiemeltként a nyolc közé jutásért lépett pástra az Ukrán Bohdan Kreminskyi ellen Vince Máté, a nap egyetlen magyar résztvevője. 5-5-ös első menet után a második menetben tudott 13-8-ra meglépni, majd a jó taktikát folytatva 21-15-re nyert.

A negyeddöntőben a török Haktan Can következett, aki előző két meccsét nagy pontkülönbséggel nyerte. Máté egy testtalálattal 2-0-ra vezetett, majd egy intésnek köszönhető 3-0-val jött le az első menet végén és egy felszakadt, vérző szemöldökkel, ugyanis a török véletlenül lefejelte. A második menetben 6-4 volt az állás, végig Máté dominált. A harmadik felvonás elején is Máté vezetett, majd a hajrában 8-7-re fordított a török. A vége előtt nem egész három másodperccel egy felugró dupla fejrúgással 11-9 lett az állás Máténak, de sajnos fogás miatt elvették tőle, így korai volt az öröm, mert 9-8-ra állt vissza az eredményjelző, ami Can továbbjutását eredményezte. Máté így ötödikként zárt, de nem ért véget számára a torna, mert a felnőttek között is megméreti magát.

Nyolcaddöntő

Vince Máté – Bohdan Kreminskyi: 21-15

Negyeddöntő

Vince Máté – Haktan Can: 8-9

A további magyar program:

Kopcsik Laura, felnőtt, 49 kg (június 15.)

Vince Máté, felnőtt, 54 kg (június 15.)

Padla Orsolya, felnőtt, 67 kg (június 15.)

Tóth Enikő, felnőtt, 53 kg (június 16.)

Lestyán G. Zsuzsanna, felnőtt, 62 kg (június 16.)