Három magyar is pástra lépett a keddi versenynapon Szófiában. A Multi European Games-en sajnos egyikük sem bírt nyolcaddöntős ellenfelével. Folytatás szerdán.

Kopcsik Laura nyolcaddöntője volt a legszorosabb. Orosz ellenfele hamar vezetett, de Laura végig meccsben volt, nem engedte eltávolodni riválisát. Az utolsó két percre 11-7-es orosz vezetéssel készültek. Fél perccel a vége előtt csak kettő volt a különbség, majd egyenlíteni is sikerült Laurának, jöhetett a ráadás. Ott viszont az orosz örülhetett, egy kétpontos találattal továbbverekedte magát.

Felnőtt, 49 kg

Nyolcaddöntő

Kopcsik Laura – Victoriya Bashkirova: 11-13

Padla Orsolya nem találta az ellenszert spanyol riválisa ellen, a második menet vége felé szerezte első pontjait. Az utolsó felvonásra 13-2-es hispán vezetéssel készülhettek, ahol a távolság tovább nőtt és végül a spanyol jutott a legjobb nyolc közé.

Felnőtt, 67 kg

Nyolcaddöntő

Padla Orsolya – Cecilia Burgos Castro: 4-22

Vince Máté pár nappal ezelőtt a juniorok között a negyeddöntőig jutott, most azonban az első mérkőzésen pontkülönbséges vereséget szenvedett, pár másodperccel a harmadik menet vége előtt ért véget a mérkőzés.

Felnőtt, 54 kg

Nyolcaddöntő

Vince Máté – Vladimir Gritsenko: 2-26

Korábban a Márton lányok aranyérmet szereztek, míg Vince Máté a juniorok között ötödik lett.

A további magyar program:

Tóth Enikő, felnőtt, 53 kg (június 16.)

Lestyán G. Zsuzsanna, felnőtt, 62 kg (június 16.)