A G1-es nyílt holland versenyen két arany- és egy bronzéremnek örülhettünk. Márton Viviana és  testvére, Luana megállíthatatlan volt vasárnap, míg Vince Máté az elődöntőig verekedte magát.

Szombaton a felnőttek versenyével vette kezdetét a G1-es besorolású holland open. Eindhovenben Salim Sharif Gergely (58 kg) jutott a legmesszebb a nyitónapon. Az ötödik helyet úgy szerezte meg, hogy előbb a brazil Bartholót 16-14-re verte, majd az újabb brazil, Melo sem tudta megállítani (16-15). A negyeddöntőben aztán a mexikói Hernandez 15-9-re vezetett a második menet felénél, mikor Sharif nem tudta folytatni a küzdelmet és így az ötödik helyen zárta a tornát.

Kopcsik Laura (53 kg) és Padla Orsolya (73 kg) első mérkőzésén vereséget szenvedett.

RESULTS DUTCH OPEN 2021 DAY 1

Vasárnap jöttek a kadetek és a juniorok. Márton Viviana (junior, 63 kg, fenti képen) a francia Tolent 21-7-re verte a negyeddöntőben. A fináléba kerülésért rendezett mérkőzés a finn Hagelberg ellen végig sem ment, idő előtt kialakult a legalább húszpontos különbség és Viviana 26-3-as sikerrel masírozott a döntőbe. Ott a spanyol Iglesias Rial sem tudta feltartóztatni és a harmadik menetben, 17-3-as magyar vezetésnél a tizedik spanyol intés a meccs végét  és a magyar aranyérmet jelentette.

Testvére, Luana sem tétlenkedett (junior, 59 kg), a negyeddöntőben a spanyol Buzon Florindo jutott neki ellenfélül, de pontot sem engedve, húszpontos különbséggel (20-0) idő előtt véget is vetett a mérkőzésnek. A francia Fourner elleni elődöntő sem tartott sokáig, 23-2-vel lett vége a második menet végén. A finálé sem sikeredett túl izgalmasra (szerencsére) és a holland Versteeg 22-2-es vereséget kellett, hogy elkönyveljen, mi pedig a második magyar aranyat.

Vince Máté (junior, 51 kg) a dán Aulaqi Yones Daridot győzte le első meccsén 23-21-re, a negyeddöntőben a spanyol Sanchis Ortega Izant múlta felül 19-5-re, majd az elődöntőben a szaúdi Hamdi Riad állta útját, aki végül a döntőben is győzni tudott, így bronzéremmel zárta a rangos tornát.