A vasárnapi programmal a mieink számára befejeződtek a junior Európa-bajnokság küzdelmei. Ma nem sikerült megismételni az első két nap dobogós szereplését.

Márton Luana pénteki ezüstje, majd testvére, Viviana szombati aranya és Vince Máté ötödik helye után vasárnap Somogyi Anna és Molnár Bendegúz volt érdekelt a kontinenstornán, ahol mindketten a nyolcaddöntőben búcsúztak. A hétfői napon már nincs magyar induló, de magyar érdekeltségű versenyek még lesznek jövő héten a bosnyák fővárosban.

Somogyi Anna

Nyolcaddöntő

Somogyi Anna – Busra Ozturk: 6-18

Közel egy percet kellett várni az első pontokra, sajnos ekkor a török lány egy fejtalálattal szerzett vezetést. A folytatásban intéspontokkal változott az állás (1-5), majd a hajrában még két fejre irányzott rúgás talált és eléggé elhúzott Ozturk (1-13).

Anna volt a kezdeményezőbb a második menet elején és ez pontokban is meglátszott, pillanatok alatt tíz ponton belülre zárkózott (4-13). Kár az első két percért, mert a másodikban semmit nem tudott a magyar lánnyal kezdeni az Annánál egyébként jó fél fejjel magasabb Ozturk (5-13).

A második menettől csak védekező török a záró etap elején közbe tudott szúrni egy magyar támadást és az egyre inkább kinyíló Annát megkontrázva újra tíznél többpontosra bővítette előnyét. A hajrában innen már nem volt visszaút, Somogyi Anna a nyolcaddöntőben búcsúzni kényszerült.

Molnár Bendegúz

Molnár Bendegúznak a legjobb tizenhat közé kerülésért a Man-szigeteki Christopher Lawlort kellett volna legyőznie, de ellenfele nem jelent meg a reggeli mérkőzésen, így mérkőzés nélkül jutott a nyolcaddöntőbe a magyar versenyző.

Nyolcaddöntő

Molnár Bendegúz – Teodoro Del: 10-12

Igazi taktikai csatát hozott az első menet, ahol bő egy perc elteltével egy intésponttal az olasz került előnybe. Ezt a pontot egy testtalálattal megtriplázta a folytatásban, amire az első menetben Bendének nem volt válasza (0-3).

A második két perc elején is Del talált (0-5). Az első magyar pont csak nem akart megszületni és az utolsó menet előtt már hétpontos volt az olasz előnye.

Meglódult Bende az utolsó felvonásban és negyven másodperc elteltével feljött két pontra (5-7). Ekkor “belenézett” egy fejtalálatba (5-10), de volt még egy perce az egyenlítésre vagy a fordításra. Ez sajnos nem sikerült és Del szerzett újabb pontokat (6-12). A vége mégis izgalmas lett, mert öt másodperccel a vége előtt már csak kettő volt a hátrány, de ezt már nem sikerült ledolgozni.

Szarajevó ezzel még nem fejezte be a rangos taekwondo versenyek rendezését, hiszen rögtön a junior Eb után, kedden (november 16.) kadet és junior versenynek, szerdán (november 17.) pedig felnőtt, G1-es besorolású tornának ad otthont. A Márton lányok például maradnak Boszniában a második megmérettetésre is.

Magyar nevezők:

November 16.:

Márton Luana, Márton Viviana (Hankuk), Gueli Sophie (F-158)

November 17.:

Salim Omar Gergely, Salim Sharif Gergely, Patakfalvy Csenge, Patakfalvy Luca, Bailey Kelen (mind MTK), Gueli Zoe (F-158), Józsa Levente (TFSE)