Két év kihagyást követően tudta újra megrendezni a hagyományos, Országos Diákbajnokságot és Engrich Mariann Emlékversenyt a Magyar Taekwondo Szövetség Nagykátán.

2019-ben volt lehetősége utoljára megrendezni tavaszi nagyversenyét a szövetségnek, a koronavírus járvány miatt 2020-ban és 2021-ben is elmaradt a verseny. Nem úgy idén, mikor a hosszas várakozás után, a versenyhelyzetre kiéhezett taekwondósok újra pástra léphettek az Országos Diákbajnokságon és Engrich Mariann emlékversenyen.

A versenyt Toldi Tibor, Tápióság polgármestere, és dr. Márton Zsolt Krisztián, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke nyitotta meg, míg Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség tiszteletbeli elnöke megemlékezett a nemrég elhunyt, olimpiai ötödik helyezett Salim Józsefről. A csarnokban lévők egy perces néma főhajtással tisztelegtek a kiváló sportember emléke előtt.

Kiss Roland főtitkár, dr. Márton Zsolt Krisztián elnök, Toldi Tibor polgármester, Vágó Ferenc és Patakfalvy Miklós tiszteletbeli elnök

Ezt követően már a sportolóké volt főszerep, a gyermektől a veterán korosztályig, a gyorsrúgó küzdelmektől, a formagyakorlaton át a küzdelemig mutathatták meg tudásukat. A közel kétszáz versenyző az őket elkísérő szurkolók biztatása közepette remek versenyhangulatban teljesíthettek.

A csapatverseny végeredménye:

Küzdelem:

  1. Fanatix
  2. Tájfun
  3. Lacek (Csehország)

Poomsae:

  1. BHSE
  2. Mogyoródi KSK
  3. Máté Taekwondo

2022 Diak Poomsae Eredmenyek

Diakbajnoksag2022eredmenyek

csapatpont2022Diakbajnoksag