Végül, de nem utolsó sorban Füredi Rebeka volt érdekelt a magyar indulók közül a római Grand Prix-n. Vasárnap már nem lép pástra magyar.

Szombaton az ötödik magyar, Füredi Rebeka (67 kg) is pástra lépett. A legjobb 16 közé jutásért a spanyol Cecilia Castro Burgosszal nézett farkasszemet. A hispán lány talált először (0-2), az előnyét ütésponttal növelte háromra majd ezt megduplázva hatra egy perc leforgása alatt. Az utolsó harminc másodpercnek 0-8-ról mentek neki a felek, Rebekának innen már nem volt visszaút, a második menetre kellett fókuszálnia (0-1). Adok-kapokkal indult a második két perc (2-2), majd a spanyol pillanatok alatt elhúzott (2-9). Az utolsó egy percben távolodni látszott a továbbjutás lehetősége, hiszen Castro Burges növelte is a fórt és nem is ment végig a menet, a spanyol az első két etapban eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Legjobb 16 közé jutásért:

Füredi Rebeka – Cecilia Castro Burgos: 0-2

A magyar csapatból pénteken Salim Sharif Gergely és Salim Omar Gergely (mindkettő 58 kg) jutott a legtovább, a nyolcaddöntőben kényszerültek búcsúzni.