A férfiak mezőnyén volt a sor a G2-es besorolású, isztambuli President’s Cupon, ahol ezúttal az épek mellett a parataekwondósok között is érdekeltek voltunk. Az éremszerzés most sem maradt el.

D Kiss Zoltán szállította az érmet vasárnap a törökországi rangos tornán. A parataekwondós kiválóságunk a negyeddöntőben egy igen taktikus meccsen tudott diadalmaskodni georgiai ellenfelével szemben. Az ötperces mérkőzés alatt csupán két pontot regisztráltak, mindkettőt magyar oldalon, így már biztos érmesként készülhetett az elődöntőre. Ott az iráni Haghshenas ellen meccsen sokáig pariban volt riválisával, ám miután 10 intést begyűjtött, a mérkőzést 12-5-ös állásnál Haghshenas nyerte és jutott a fináléba, Zoli bronzéremmel zárta a tornát.

D Kiss Zoltán Patakfalvy Miklóssal és Szarka Tündével

Negyeddöntő:

D Kiss – Makadze: 2-0

Elődöntő:

D Kiss – Haghshenas: 5.12

A szombati éremszerzések után először az olimpiai ötödik Salim Omar Gergely (58 kg) lépett pástra a legjobb 32 között. Az ukrán Funkendorf ellen magabiztosan hozta az első menetet, és a másodikban is vezetett, mikor riválisa megsérült és nem tudta folytatni a küzdelmet. A nyolcaddöntőben az iráni Hajimousaei többször is tudott vezetni Omar ellen, de mindkét menet hajrája a magyar fiúé volt, aki így túljutott a második akadályon is. Az azerbajdzsáni Magomedov ellen azonban sérülés miatt nem állt ki, így ötödikként zárta a tornát.

Legjobb 16 közé jutásért

Salim – Funkendorf: 2-0

Nyolcaddöntő:

Salim – Hajimousaei: 2-0

Negyeddöntő:

Salim – Magomedov: Omart sérülés miatt visszaléptették a további versenyzéstől

Józsa Levente kazah ellenfelet kapott az első körben. A nyitó menetet végig vezetve nyerte Levi. A második szorosabb volt, de így is 2-0- val abszolválta a meccset és készülhetett a nyolcaddöntőre. Ott a bolgár Dzhordzev sem tudta feltartóztatni és máris a legjobb nyolc között találta magát. A negyeddöntőben az izraeli Krivishkiy ellen két szoros menetet produkált, de mindkettőt az izraeli nyerte, így Levi is ötödikként fejezte be a President’s Cupot.

Legjobb 16 közé jutásért

Józsa – Mussakhan: 2-0

Nyolcaddöntő:

Józsa – Dzhordzev: 2-0

Negyeddöntő:

Józsa – Krivishkiy: 0-2

A magyarok egy része marad Isztambulban és részt vesz a Török Openen is.

Török Open:

Február 7.: D Kiss Zoltán (K44, +80 kg)

Február 10.: Patakfalvy Luca (53 kg), Márton Luana (57 kg), Márton Viviana (62 kg)

Február 11.: Józsa Levente (68 kg)