A G1-es besorolású Szlovén Openen szombaton az utánpótláskorúak léptek pástra. A magyar indulók közül négyen is dobogóra állhattak.

Csáki Hanna (junior, 46 kg) olasz és német riválist is legyűrve nyerte meg a szlovén opent szombaton.

Juhász Martin (junior, 59 kg) németet szomorított a negyeddöntőben (2-0), majd három menetben gyűrte le olasz ellenfelét az elődöntőben. A fináléban az ukrán Mirzoiev nyert 2-0-ra, de így is egy értékes ezüsttel indította a szezont Martin.

Klajkó Dávid (junior, 63 kg) horvát, majd német versenyzőt búcsúztatva jutott a legjobb négy közé, hogy aztán egy bosnyákot búcsúztatva jusson döntőbe. Ott azonban az első győzelméért egy másik német vett revansot és nyert így ezüstöt Dávid.

Schrenk Jázmin (junior, 44 kg) a biztos éremszerzéshez egy német lányt búcsúztatott 2-0-val. A döntőről viszont épp csak lecsúszott, miután szerb ellenfele nyerni tudott ellene.

Hoták Nándor (kadet, 45 kg) az első akadályt sikerrel vette a nyolcaddöntőben egy szerb taekwondóssal szemben, az éremről azonban hajszállal lecsúszott, egy újabb szerb rivális útját állta.

Ferenczi Sámuel (junior, 78 kg) óriási csatába, 2-1-re szenvedett csupán vereséget a negyeddöntőben egy horvát fiúval szemben és lett ő is ötödik.

Fehér Szidónia (junior, 59 kg) izgalmas meccsen 2-1-re nyert osztrák ellenfelével szemben az első körben, a második akadályon azonban ezúttal nem jutott túl.

Szentgyörgyi Veronika (kadet, 41 kg), Gubala Gergő (junior, 59) és Jankó Ádám (junior, 63 kg) mindent megtett a továbbjutás érdekében, de végül lemaradtak az éremért folyó csatáktól.

Vasárnap a felnőtteké a terep Ljubljanában.