Szabadszállási Kamilla, valamint a László Alexa-Neller Ábel kettős révén két bronzéremmel zárta a magyar poomsae küldöttség a Bolgár Opent, ami mellé még két ötödik hely is társult.

A rangos tornán egyéniben Szabadszállási Kamilla (junior) jutott a legtovább, nyolcadikként kvalifikálva magát a döntőbe lett harmadik, pont úgy, ahogy a László Alexa-Neller Ábel (U30, páros) duó, akik szintén a dobogó harmadik fokára állhattak. László Alexa egyéniben, valamint a Gubala Flóra-Szabadszállási Barnabás kettős ötödik helyen zárt.

Neller Ábel és László Alexa

A felnőtt mezőnyben a magyar taekwondósok az egyenes kieséses rendszerben csupán olyan jóval magasabban rangsoroltak ellen kényszerültek búcsúzni, akik most is a dobogó valamelyik fokán végeztek. Neller Ábelnek a későbbi győztes francia Pierre-Malo Tranchant, Szabó Gergőt a későbbi ezüstérmes iráni Mohammad Mahdi Karami, Bíró Gergőt a bronzot behúzó osztrák Andreas Brückl, Szabadszállási Barnabást a horvát Steko állította meg. Az U30-as nők egyéni versenyében László Alexát a harmadik körben a későbbi ezüstérmes Axelle Bonnez búcsúztatta és lett ezzel ötödik a magyar lány, Gubala Flóra a második körben az osztrák Anna Schneeberger, Stájer Boglárka pedig az első körben, a horvát Lea Matesic ellen búcsúzott.

Szabadszállási Kamilla (balra)