Vasárnap tartotta közgyűlését a jövő heti, bakui világbajnokság helyszínén a Taekwondo Világszövetség, ahol az is kiderült, hol rendezik a következő évek nagy világversenyeit.

A Taekwondo Világszövetség (World Taekwondo) közgyűlésén részt vett a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke, dr. Márton Zsolt Krisztián és Kiss Roland főtitkár is. Chungwon Choue elnök örömmel jelentette be, hogy a világszövetség 213. tagországként elfogadta Namíbia csatlakozási kérelmét. A 206 tagot számláló Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál így már héttel több tagja van a WT-nek, mely az egyik legnagyobb olimpiai világszövetséggé nőtte ki magát.

Balról: Kiss Roland főtitkár és dr. Márton Zsolt Krisztián elnök

A tavalyi évet górcső alá véve elmondták, hogy összesen 33 ezernél is több versenyző vett részt a 2022-es WT eseményeken. A jövőbe tekintve bejelentették, hogy a 2024-es olimpia után a jelenlegi pontszámítási rendszer megváltozik és lenullázódik, innentől kétéves ciklusokra lesz osztva. További részleteket későbbre ígértek.

Kihirdették a következő évek nagy versenyeinek helyszíneit.

2023:

Mexikó – Parataekwondo vb

2024:

Hong Kong – Parataekwondo vb

Dél-Korea – Junior vb

2025:

Vuhszi, Kína – Világbajnokság

Fujairah, Egyesült Arab Emírségek – Kadet vb

Újdonság lesz, hogy az idei Olympic Esport Week keretein belül a VR Taekwondo is bemutatkozik majd.

A hétfőn rajtoló világbajnokságra 950 versenyző érkezett Azerbajdzsánba, ahol újra pástra lépnek az orosz és fehérorosz versenyzők, valamint a menekültekből álló csapat taekwondósai.

A magyar indulók közül hétfőn Márton Luana és Józsa Levente lép pástra. Mindketten a legjobb 64 között kezdik meg a versenyt, előbbi ír, utóbbi portugál riválissal kezd az első körben.

Sorsolás 1. nap – Baku 2023 World Taekwondo Championships