A bakui taekwondo világbajnokság második napján is két magyarért szoríthattunk, a világbajnoki címvédő Salim Omar Gergelyért, valamint Füredi Rebekáért.

Elsőként Salim Omar Gergely lépett a pástra, a legjobb 64 között a gaboni Aroune Moubele Ipopa ellen magabiztosan 2-0-ra győzött. A következő körben a kanadai Braven Parkkal találkozott. A magyar sportoló simán hozta az összecsapást. A negyeddöntőbe jutásért az olasz Vito Dell’Aquila-val csapott össze. A sportág két világbajnoka küzdött egymással, sőt az olimpián is találkoztak már, akkor olasz siker született. A bakui meccsen hajszálon múlt a revans, Salim hiába küzdött, de ezúttal is jobbnak bizonyult az olasz.

(Füredi Rebeka; fotó: wtftaekwondo.hu/)

Füredi Rebeka a legjobb 32 között kapcsolódott be a világbajnokságon. A Honvéd sportolója a puerto ricói Crystal Weekes ellen kezdett, és  magabiztosan győzött. A negyeddöntőbe jutásért a brit Rebecca McGowan-nel találkozott. A szigetországi versenyző simán, 2-0ra győzött Füredi Rebeka ellen, így a magyar sportoló  befejezte a bakui szereplést.

Eredmények:

A legjobb 64 közé jutásért:

Salim Omar Gergely  – Aroune Moubele Ipopa (gaboni) 2-0

A legjobb 32 közé jutásért:

Salim Omar Gergely – Braven Park (kanadai) 2-0

Füredi Rebeka – Crystal Weekes (puerto ricói) 2-0

A negyeddöntőbe jutásért:

Salim Omar Gergely – Vito Dell’Auila (olasz) 0-2

Füredi Rebeka – Rebecca McGowan (brit) 0-2

 

A magyarok további programja:

Június 1.:

Salim Sharif Gergely (63 kg)

Június 2.:

Csáki Hanna (46 kg)

Június 3.:

Márton Viviana (62 kg)

Június 4.:

Patakfalvy Luca (53 kg)

 

A vb nyitónapján sporttörténelmi siker született, Márton Luana aranyérmet szerzett.