A tavalyi hosszú sérüléséből felépült Márton Viviana a 62 kg-osok mezőnyében lépett pástra a vb utolsó előtti versenynapján.

A legjobb 32 közé jutásért a svéd Nora Hofeldt ellen kezdett. A magyar versenyző magabiztos győzeémet szerzett, miután az elsőt 14-2-re, a második menetet 12-0-ra győzött. Remek kezdés Bakuban. A folytatásban a legjobb 16 közé jutásért a kanadai Ashley Kraayeveldel találkozott. Izgalmas párharcot hozott az összecsapás, ugyanis az első menetet a magyar versenyző, a másodikat a kanadai nyerte meg, így jöhetett a döntő felvonás A harmadik menetet rendkívül szoros küzdelmet hozott, végül 12-9-re Viviana győzött és továbbjutott.

A negyeddöntőbe jutásért a horvát Ivana Areliccel ellen küzdött. A magyar versenyző magabiztos 2-0-s győzelmet aratott és bejutott a legjobb nyolc közzé. A negyeddöntőben az üzbég Feruza Sadivoka ellen harcolt. Óriási volt a tét, aki győz, az biztosan érmes. Az első menetet az üzbég magabiztosan, a második két percben szorosabb csatát hozott, végül a rutin győzött és továbbjutott.

Ezzel a teljesítménnyel Márton Viviana ötödik helyen végzett a bakui világbajnokságon.

 

Eredmények:

A legjobb 32 közé jutásért:

Márton Viviana – Nora Hogfeldt 2-0

A legjobb 16 közé jutásért:

Márton Viviana – Ashley Kraayeveld (kanadai) 2-1

A negyeddöntőbe jutásért:

Márton Viviana – Ivana Arelic (horvát) 2-0

Az elődöntőbe jutásért:

Márton Viviana . Feruza Sadikova (üzbég) 0-2

 

A magyarok további programja:

Június 4.:

Patakfalvy Luca (53 kg)

A vb nyitónapján sporttörténelmi siker született, Márton Luana aranyérmet szerzett. A második napon két kilencedik hellyel folytatódott a vb. A harmadik napon nem volt volt magyar versenyző. A negyedik napon egy magyar győzelem született. Az ötödik napon az újonc Csáki Hanna debütált Bakuban. A vasárnapi zárónapon Patakfalvy Lucának szurkolhatunk.

fotó: Magyar Taekwondo Szövetség