A remek pénteki rajtot követően szombaton három magyar is érdekelt volt a római Grand Prix versenyen. A G6-os besorolású tornán Salim Omar Gergely jutott a legmesszebb. A magyar küldöttség egy ezüst-, és egy ötödik hellyel zárta a rangos versenyt.

Salim Omar Gergely a délutáni programban, a nyolcaddöntőben kezdte meg szereplését a római Grand Prix 58 kg-osai között. Szokásos aktív kezdése most is pontokat ért az elején és fél perc után 3-0-ra vezetett a kanadai Braven Park ellen. Az észak-amerikai csak intésből szerzett pontot, míg Omar három egymást követő, látványos fejtalálattal elhúzott a menet felénél (12-1). A hajrában Park is tudott akciópontot csinálni, de így is 13-7-re a magyar fiúé lett a menet. Ha lehet, a második két percet még jobban kezdte Omar és 10 másodperc után 6-0-ra vezetett, fél perc után pedig 9-0-ra. Egy gyors “fejes” Omartól és 31 másodperc után pontkülönbséggel már vége is volt a menetnek és az összecsapásnak is, Omar ment tovább a negyeddöntőbe.

A négy közé jutásért az iráni Mahdi Hajimousaei volt Salim Omar ellenfele. Egy-egy ütésponttal nyitották az éremszerzésről döntő meccset. Egy fej-, majd egy testtalálattal az iráni tudott előnybe kerülni, sőt, a menet felénél megnyugtató előnyre tett szert (1-9). Omar elkezdte ledolgozni a hátrányt (3-9, majd 4-10), és megnyomta a hajrát, de nem tudott egyenlíteni, az iránié lett az első két perc. A második felvonást Hajimousaei kezdte jobban és fél perc alatt 5-0-s előnyre tett szert, miután testre és fejre is talált. Gyorsan jött a szépítés egy ütésponttal (1-5), de az iráni megint fejet talált (1-8). Omar mindent megpróbált, de az iráni a kontrákból idő előtt, pontkülönbséggel lezárta a második felvonást és így ő jutott a legjobb négy közé.

Nyolcaddöntő:

Salim Omar Gergely – Braven Park: 2-0

Negyeddöntő

Salim Omar Gergely – Mahdi Hajimousaei: 0-2

Füredi Rebeka a 67 kg-osok mezőnyében mexikói versenyzővel találkozott a legjobb 16 közé jutásért rendezett mérkőzésen. Fél perc elteltével Soltero került előnybe egy fejtalálattal (0-3), de Rebeka nem maradt le és fordítani is tudott (5-4). A menet vége viszont a közép-amerikaié lett és az utolsó másodpercekben 6-5-ről visszavette az előny és megnyerte az első menetet. Soltero testrúgásával indult a második két perc és a menet feléig tartotta is kétpontos fórját (1-3). Sajnos Rebeka láthatóan megsérült egy akció kivitelezése közben és már nem tudott egyenlíteni. A második menet is Soltero győzelmével zárult és ő jutott tovább.

Legjobb 16 közé jutásért:

Füredi Rebeka – Leslie Soltero: 0-2

A mieink számára Salim Sharif Gergely (58 kg) mérkőzésével indult a szombati program a római Grand Prix-n. A görög Dionysios Rapsomanikis kezdett jobban a legjobb 16 közé kerülésért rendezett mérkőzésen, de Sharif hamar egyenlített (3-3). Egy ütéstalálattal megint a görögnél volt az előny, hogy aztán a hajrára igen felpörögjenek az események. Sharif egy “fejessel” fordított, de Rapsomanikis is talált (6-8). Az utolsó másodpercekben jól tartotta távol Sharifet és a magyar támadási kísérleteit, megnyerve az első menetet. Intésponttal és magyar vezetéssel startolt a második két perc, ami után sokáig nem is tudtak érvényes akciót kivitelezni a fiúk. Sharif talált testre (3-0), majd egy elcsúszása miatti intéssel szépített a görög. Bő fél perc volt hátra, mikor kétszer egymás után talált fejre és elment négy ponttal (3-7). Sharif ment előre és faragott is a hátrányból. Óriási adok-kapok alakult ki a végére, de végül a másodikat 10-6-ra nyerő görög ment tovább a nyolcaddöntőbe.

Legjobb 16 közé jutásért:

Salim Sharif Gergely – Dionysios Rapsomanikis: 0-2

A magyar küldöttség számára befejeződött a vasárnap záródó GP, ahol Józsa Levente ezüstérmet nyert, míg Salim Omar Gergely ötödik helyen zárt.