A világbajnok Márton Luana az Eb zárónapján bronzérmet nyert, míg olimpiára készülő testvére, Viviana vitatható körülmények között búcsúzott a nyolcaddöntőben.

A mai nap jól indult, az első két meccsemen két nagyon jó versenyzővel harcoltam, nehéz volt nyerni ellenük, de sikerült. Az elődöntőben aztán nem éreztem annyi erőt már magamban, valahogy nem azt csináltam, amit szoktam és amit kellett volna. A horvát nagyon ügyes volt és ezt ki is használta. Tudom, hogy jobban is teljesíthettem volna, de még rengeteg lehetőségem lesz javítani – értékelte vasárnapi teljesítményét a friss bronzérmes Lua, aki kitért testvére szereplésére is, akinek nyolcaddöntője több mint érdekes körülmények között ért véget, francia győzelemmel.

A tegnapi után érte is küzdöttem természetesen ez még nagyobb motivációt adott nekem, talán pont úgy, ahogy múltkor az olimpiai kvalifikáción neki. Fontos volt Vivinek, hogy most is az olimpiai súlyban versenyezzen, ez egy erőfelmérő állomás volt neki Párizs előtt. A francia lánnyal tavaly meccselt már az Európa Játékokon, most sokkal jobb volt. Látva, amit a páston mutatott, Vivi felkészült az olimpiára, félnek tőle az ellenfelek – osztotta meg tapasztalatait Luana.