Orosz Judit nemzetközi bírónk is ott lehetett az olimpián. A szervezők által oly sokszor dicsért önkéntes csapatot erősítette a taekwondo versenyeken, és vette ki részét a magas színvonalú rendezésből. Miközben valóra váltotta gyerekkori álmát.

Orosz Judit tervei között szerepelt, hogy ott legyen a párizsi olimpia taekwondo versenyein. Nemzetközi bíróként részt is vett a bírói táborban, ám, a szűkített bírói csapatba nem válogatták be. Jöhetett a B terv.

– Gyerekkori álmom volt, hogy ott legyek egy olimpián, az idei pedig elérhetőbb is volt, mint Ázsia vagy épp Amerika. Mivel bíróként nem lehettem ott, megpályáztam az önkéntes programot. A felület két éve nyílt meg, végigcsináltam a procedúrát, aminek a végén beválogattak a taekwondós önkéntes csapatba.

Judit eleve a taekwondót választotta a sportági palettáról, nem is jelölt meg mást. Mint kiderült, nem volt vele egyedül, több ismerős arccal is találkozott Párizsban.

– Több bírókollégával találkoztam odakint. Úgynevezett field of play member voltam, azaz tűzközelben lehettem, és a versenyzők, edzők közelében mozoghattam. A nulladik napon a magyarokkal is találkozhattam, mikor a versenyzők bejárhatták a csarnokot. A Grand Palais, mint helyszín felülmúlta minden várakozásomat. Fergeteges volt az atmoszférája. Vivi menetelését és persze a himnuszunkat hallgatva megkönnyeztem a sikerét. Volt, hogy én kísérhettem be és tényleg azt láttam rajta, hogy felszabadult volt egész nap és élvezte a versenyt.

Judit nem tett le róla, hogy a következő olimpián is ott lehessen.

– Természetesen elsősorban bíróként szeretnék ott lenni Los Angelesben, aztán, meglátjuk, ha nem jön össze, akkor lehet, hogy kell megint egy B terv – mondta mosolyogva.