Jól kezdődött magyar szempontból a bonni President’s Cup. A németországi, G2-es besorolású versenyen Patakfalvy Luca három törököt és egy bolgárt verve nyerni tudott, egyúttal plusz vb-kvótához juttatta ezzel a szövetséget. Kotsis Edina ötödikként zárt. Pénteken hat magyarért szoríthatunk.

A németországi versenyen Patakfalvy Luca (junior, 46 kg, képünkön) magabiztosan kezdett, pontkülönbséggel búcsúztatta a török Alicit, majd a szintén török Keles sem okozott fejtörést a negyeddöntőben (5-0). A törökök nem adták fel, a fináléba kerülésért is a félholdasok delegáltja várt rá, de ezt is megoldotta (5-2). A döntőben újabb náció próbálkozott, de a bolgár Tsintsarska 5-0-s legyőzése azt jelentette, megvan az első magyar érem a bonni versenyen.

Kotsis Edina (felnőtt, 57 kg) az olasz Martignani elleni aranyponttal bizonyult jobbnak a tizenhat közé kerülésért rendezett összecsapáson. A török Buruc elleni mérkőzésen már a ráadás is döntetlennel zárult, végül a számítógép szerint Edinának voltak erősebb találatai, ezzel a magyar jutott a negyeddöntőbe. A horvát Vuletics azonban jobbnak bizonyult a mai napon (2-0), déli szomszédunk jutott a négy közé, Edina ötödikként fejezte be a versenyt.

A kiírás érdekessége, hogy a bonni viadal az idei világversenyekre plusz kvótához juttathatja a nemzeteket. A felnőtt Európa-bajnokságra, a junior világbajnokságra és a kadet Eb-re minden súlycsoportban egy versenyző delegálható országonként. Azonban a President’s Cup dobogósai (súlycsoportonként négy fő) automatikus résztvevőjévé válnak a fenti versenyeknek. Azaz a kvótát szerző versenyzők országa még egy taekwondóst delegálhat a világversenyekre az eddigi egy helyett. Azonban két főnél többet nem nevezhetnek a vb-re és Eb-re az országok. Azaz, a juniorok világbajnokságán Patakfalvy Luca mellett még egy magyar indulhat a 46 kg-osok között.
Pénteken Füredi Rebeka (felnőtt, 67 kg), Nagy Nikolett (junior 55 kg), Práth Bence (junior, 59 kg), Egyházas András, Berei Béla (mindkettő, 63 kg) és Józsa Levente (kadet, 45 kg), szombaton Ducz Barbara (felnőtt, 53 kg) és Kopcsik Laura (junior, 42 kg) lesz érdekelt.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]