Szűkített válogatott keret utazott Hollandiába. A hétvégi, eindhoveni G1-es megmérettetésre elsősorban azok a versenyzők indultak, akik az elmúlt év versenyeredményei alapján joggal bízhatnak a nagy világversenyeken való részvételben.

– Összességében elégedett vagyok a válogatott teljesítményével. Mindig lehetne jobb, de amilyen felkészülési fázisban vagyunk, ez egy remek eredmény. Négyen állhattak dobogóra, és összesen öten zártak pontszerző helyen. Jól tudtunk együtt dolgozni a versenyzőkkel és a kollégákkal is. A körülmények is megfelelőek voltak, kényelmesen tudtunk utazni, és a mérlegelésen mindenki hozta a súlyát, csupán negyven percet vett igénybe procedúra. Ez egy felkészülési állomás, a világversenyek csak később lesznek, a csúcsformától messze vannak a sportolók. A hibák javítását és a további felkészülést a hétvégi, egynapos válogatott összetartáson folytatjuk – summázott Tóth Balázs válogatott edző, majd egyenként kitért mindenkire.

A kedvező előjelek után az első napon Patakfalvy Luca menetelt a legtovább. Négy nyert mérkőzéssel jutott a fináléba. – Gyakorlatilag mindig kiegyensúlyozottan és motiváltan versenyez. Így volt ez most is. A döntőben 3-4 másodperces kihagyás elég volt az ellenfelének, hogy több találatot is bevigyen, erre máskor jobban kell figyelnie. Fontos azt látni, hogy versenyről versenyre – ráadásul világversenyeken is – az élmezőny tagja, rendre döntőbe jut.

Nagy Niki három nyert meccsel a háta mögött gazdagodott bronzéremmel. – Érdekes versenyzőtípus, higgadtan mérkőzik, nem hagyja magát befolyásolni a külső tényezők által. Az elődöntőben viszont jól jött volna még egy menet…

Józsa Levente a fentiekhez hasonlóan sorra érmes helyezéseket tud felmutatni a G-s tornákon. – Most is első két mérkőzését technikai KO-val nyerte, a harmadikon csupán egy érdekes bírói ítéletnek köszönhetően búcsúzott, nem látták egy szabályos fejrúgását a videozsűri használata ellenére sem.

Berei Béla teljesítménye bíztató elsőéves juniorként is. Két mérkőzést nyerve lett pontszerző. – A későbbi aranyérmes ellen veszített. A negyeddöntőben magabiztosan versenyzett, de a belga bizonyult jobbnak. A korcsoportváltással eljött az idő, hogy tovább szélesítsük taktikai repertoárját, ami izgalmas közös munkát sejtet.

Práth Bence egy találkozót nyert. – A második mérkőzésén kikapott ugyan, de sokkal többet nyert, mint veszített azon a találkozón, ugyanis egyszer fordítani tudott spanyol riválisával szemben. Végül 16-16-ra mentette a mérkőzést, de az aranypontot a hispán vitte be egy pici védelmi hibát kihasználva.

Egyházas András sajnos a későbbi döntőssel kezdett. – A török most még nagy falatnak bizonyult, ráadásul korábbi betegségéből kifolyólag még nem volt száz százalékos.

A junior Európa-bajnok, Füredi Rebeka nehéz helyzetben találta magát. – Első mérkőzését technikai KO-val nyerte, a másodikon végig helytállt, de az utazás napján szerzett kellemetlen sérülése miatt ez is csoda, nem is tudta volna folytatni a küzdelmeket. Ezúton is jobbulást kívánunk neki!

Vasárnap Kopcsik Laura két ellenfél testén jutott az elődöntőig. – Nagyon magabiztosan versenyzett. Jól tartja az ellenfeleket távol, a korosztályváltást viszont még neki is szoknia kell és bővítenie az eszköztárát.

Ducz Barbara első mérkőzése után búcsúzott. – A kellemetlen bolgár ellen hamar nagy hátrányba került. Nagyot küzdve visszatornázta magát, és meccsben maradt, de a végén az ellenfél jól taktikázva ejtette ki a magyar lányt, akinek akaratereje dicsérendő.

Székely Norbert német klubja színeiben állt pástra. Első mérkőzését magabiztosan nyerte, majd a görög ellenfele a harmadik menetben jobban használta ki az adódó lehetőségeket. – Hozzáállása, kondíciója és technikája magas szinten van, egyelőre várni kell az éremszerzésre.

A magyar csapat eindhoveni szerepléséről ITT is olvashat.