A beleki klubcsapat Eb első versenynapján a tavaly még a juniorok között Európa csúcsára érő Füredi Rebeka egészen az elődöntőig verekedte magát. Ducz Barbara ötödikként zárt.

Az Újpest képviseli hazánkat a törökországi klubcsapat Európa-bajnokságon, ahol az egyéni eredmények alapján számolják ki, melyik egyesület Európa legjobbja.
Az első napon a felnőttek léptek pástra. A tavaly még a juniorok között Eb-címig jutó Füredi Rebeka (67 kg) a legjobb tizenhat között a kazah Denizzel találkozott, és győzött magabiztosan 11-2-re. Ellenfele csupán intésekből tudott pontot szerezni.
A negyeddöntőben szintén kazah rivális várt rá, és egy végig kiélezett taktikai csatában a magyar lány bizonyult jobbnak egyetlen ponttal (1-0).
Az elődöntőben a lengyel Goda ellen 1-0-ra Rebeka vezetett a nyitó menet után, amit ellenfele a második szakaszban megfordított. A hajrában kinyílt a magyar lány, és Goda már 8-1-re is ellépett, mikor a vége előtt pár másodperccel egy rossz mozdulatnál még a bokája is megsérült, már nem volt lehetősége egyenlíteni. Élete második felnőtt, rangos nemzetközi versenyén bronzéremmel zárt Füredi Rebeka.
Ducz Barbara (53 kg) azzal a dán Knudsen-Nielsennel találkozott a nyolcaddöntőben, aki pár napja a török openen búcsúztatta a legjobb harminckettő között. Fordult a kocka, Barbi taktikus versenyzéssel legyőzte a skandináv lányt.
A negyeddöntőben a török Ozbek várt rá, és nem csak a három menet során, de a hirtelen halálban sem született pont, még az érvénytelen találatok is 0-0-ra álltak. A bírók döntése alapján a török ment tovább, őt ítélték aktívabbnak a mérkőzés folyamán. Ducz Barbara ötödikként fejezte be a versenynapot.
Pénteken, a juniorok versenynapján Kopcsik Laura (42 kg), Fischer Péter (48 kg) és Andric Nikola (59 kg) lép pástra.

A klubok számára kiírt kontinenstorna és vasárnap kezdődő nem hivatalos gyermek Eb versenyigazgatója a magyar szövetség első embere, az európai szövetség elnökségének tagja, Patakfalvy Miklós.