A svájci riviéra gyöngyszeme, Montreux már nagyon várja a kontinens legjobb taekwondósait. Május 19. és 22. között 46 ország 387 sportolója lép pástra a 22. Eb-n (a hölgyek 20. alkalommal), közte két magyarral.

montreux Eb

Most először az áprilisi President’s Cup érmesei automatikusan kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra, megteremtve ezzel a lehetőséget hazájuknak, hogy még egy versenyzőt indítsanak. Negyvennél több riói kvótás és négy londoni olimpiai bajnok (a brit Jade Jones, a török Servet Tazegül, a spanyol Joel González és a szerb Milica Mandics) is ott lesz Svájcban.

ducz eb

Ducz Barbara

füredi eb

Füredi Rebeka

Hazánkat a tavalyi világbajnokságon ötödik Ducz Barbara (53 kg) és a tavalyi junior Európa-bajnok Füredi Rebeka (67 kg) képviseli. A 2014-es Eb-bronzérmes Gonda Ivett januárban bejelentette visszavonulását, a 2012-es Eb-ezüstérmes, a tavalyi vb-n harmadik Kotsis Edina az áprilisi, hamburgi versenyen elszenvedett sérüléséből még nem épült fel. Az azonos súlycsoportban versenyző Patakfalvy Csenge szintén sérüléssel bajlódik.
Ducz Barbara pénteken, Füredi Rebeka szombaton lesz érdekelt. A csapattal tart Patakfalvy Miklós, a magyar szövetség elnöke, az európai szövetség elnökségi tagja, Tóth Balázs válogatott edző és Benkő Norbert nemzetközi bíró.