Csütörtökön kezdődött a felnőtt taekwondo Európa-bajnokság Montreux-ben, ahol két magyar lép majd pástra. Pénteken az 53 kg-osok között Ducz Barbaráért szoríthatunk. A kontinenstorna látványos programmal indult, az első versenynapon portugál, belga, szerb és ukrán győzelem született.

ducz ebA svájci Eb számunkra pénteken kezdődik igazán, mikor első versenyzőnk, Ducz Barbara (jobbra) pástra lép. Súlycsoportjában 25-en indulnak, az első kiemelt, horvát Zaninovics ágára került. Az Újpest tavalyi vb-ötödik versenyzője a görög Arslanoglou ellen kezd a tizenhat közé kerülésért. Továbbjutás esetén azeri vagy orosz rivális vár rá.

A SORSOLÁS

A torna versenyprogramja csütörtökön kezdődött. A hölgyek 46 és 49 kg-os küzdelmeit az ukrán Romoldanova és a szerb Bogdanovics nyerte, míg az uraknál a belga Laachraoui (54 kg) és a portugál Braganca (58 kg) diadalmaskodott. Szombaton a másik magyar, Füredi Rebeka (67 kg) lép pástra.

13230693_1007457312672608_51058111_o

Szerdán, az európai szövetség (ETU) elnöksége Genfbe látogatott az ENSZ székházába. Dr. Chungwoon Choue, a nemzetközi szövetség elnöke kiemelt gondot fordít a sportágban rejlő lehetőségek humanitárius szempontból történő kiaknázására, ezért is élt az Eb svájci megrendezéséből eredő lehetőséggel, és hívta meg bemutató csapatát Montreuxbe, illetve Genfbe. A programot Michell Möller az ENSZ Genfi Irodájának általános igazgatója nyitotta meg, majd Choue elnök köszöntötte az ENSZ dolgozóit, hozzátartozóit, akik eljöttek és megnézték a nem mindennapi eseményt. Ezek után dr. Choue a WTF nevében tiszteletbeli 7. dant adományozott, és átadott egy dobokot (TKD edzőruha – a szerk.) és egy fekete övet Möller igazgató úrnak. A koreai csapat után René Bundeli, a svájci szövetség korábbi elnöke tartott rövid edzést a vállalkozó szellemű ENSZ munkatársaknak, illetve gyermekeiknek. Néhány alaptechnika elsajátítása után egy kis önvédelmi képzés következett. A nagyszerű hangulatú program osztatlan sikert aratott az ENSZ központjában.