A tavalyi junior Európa-bajnokság győztese 2016-ban már a felnőttek között szerepel. Füredi Rebeka vasárnap első sikerét aratta új korosztályában, a rangos, G1-es besorolású osztrák openen.

A kétnapos innsbrucki versenyen Füredi Rebeka a 67 kg-osok mezőnyében első mérkőzésén a horvát Mihaljevicset búcsúztatta 11-0-val, majd a német Koerndl elleni találkozó sem okozott problémát (15-2). Az elődöntőben az idei felnőtt Eb-n harmadik, junior világbajnok, olimpiát is megjárt horvát Matea Jelics várt rá, ahol a magyar lány 14-13-ra tudott nyerni. A fináléban a világranglistáról a riói olimpiára kvalifikált Elin Johansson volt az ellenfél. A rendes játékidő és a hirtelen halál sem hozott döntést (1-1), a bírók viszont Füredit hozták ki győztesnek, aki ezzel felnőtt karrierje első versenyét nyerte meg.

– Nem volt sétagalopp, főleg a döntő, ahol pattanásig feszültek már az idegek, ennél szorosabb nem is lehetett volna a mérkőzés – fogalmazott a bajnok. – Fél éve vagyok a felnőttek között, még szoknom kell a közeget, de ez nagy lökést ad a folytatásra.

ausztria

Szombaton az idei, hátralévő világversenyekre készülő juniorok közül Kopcsik Laura, Patakfalvy Luca, Práth Bence és Egyházas András az értékes ötödik helyen zárt.